... road to forgiveness ...

Rtforgiveness1.jpg

Micah 7:19

Een eind geleden vroeg ik me af, hoe ik deze bloempjes zou fotograferen. Ik zag het beeld voor me dat ze als het ware naar zee aan het wandelen waren. Zo gezegd, zo gedaan ... 

Ik bad erover welke titel ik het zou moeten geven? De woorden: 'Road to forgiveness' kwamen bij me op. Ik vond het vreemd, maar hoe langer ik erover nadacht, hoe méér dit bij me klikte. 

 (volledige foto's te zien door erop te klikken!)

He will turn again, He will have compassion upon us; He will subdue our iniquities; and You will cast all their sins into the depths of the sea
— Micah 7:19

Zij, die mijn leven van de laatste jaren ietwat gevolgd hebben, weten dat het pad niet altijd even recht en effen lag. Hoe graag ik de zaken vaak anders had gezien, toch is het gegaan zoals het ging.
Het is één zaak om vergeving te krijgen en te aanvaarden van de Allerhoogste, maar soms is het nog moeilijker om het pad te gaan en jezelf te kunnen vergeven, kunnen aanvaarden dat het nu eenmaal is zoals het is. 

Totdat Hij me toonde dat dit pad naar vergeving, zowel van Hem als naar mezelf toe, als deze kleine bloemen zijn. Geplant in het zand, mooie lichtpuntjes, stap per stap, ... om uiteindelijk als het ware door de golven meegenomen te worden en te verdwijnen in de diepten der zee. 

Aan een beeld als deze trek ik me op. De tijd, wroetend in het zand, onder de hete aprilzon en al deze bloemen een plaatsje gevend, werkte helend. :-)

Echter toen ik door de lens keek, vooral bij de laatste twee beelden, was het net alsof ik een volk zag reizen door de blakende zon van de woestijn ... Een volk op stap, zoals de Israëlieten in de woestijn ... op weg naar het beloofde land ... om te eindigen in Zijn Shalom. 

Shabbat Shalom, liefs w.


Een nieuweling verwelkomd in onze tuin:

Baksteentje.jpg

Gisteren ontmoette ik Sue Ball, een kunstenares uit Bredene. Zij heeft bovenstaand beeldje gemaakt. Haar werk is geweldig. In de toekomst willen we ook samenwerken bij bepaalde projecten. 

Wat dit soort beeldjes betreft, ze maakt deze van gerecupereerde stenen en zet er een keramieken hoofdje op. De opbrengst van elk beeldje gaat naar het project van haar dochter in Oeganda. 

Ik nodig jullie uit om ook een kijkje te nemen op haar website: www.he-art-of-the-spirit.com . Mocht je het op je hart krijgen, draag ook jouw steentje bij aan dit project. 

Prettig weekend!