GOLD & the CASTLE

Gold and the castle … een titel die waarschijnlijk vragen doet rijzen …
Ik neem je mee doorheen de afgelopen maanden tot vandaag met deze twee topics.

  1. GOLD

  • Mei - juli 2018: Revelation 3: 17-18 - gold in the castle ;-)

  • September 2018 - juni 2019 - Studie juwelier - goudsmid

2. & the CASTLE

  • Eind juli 2018: Photoshoot Freddy Macharis

  • Eind september - oktober 2018: pop-up verkoop tweedehandskledij Kasteel De Lovie


GOLD - Mei - Juli: Revelation 3: 17-18 - gold in the castle

Een aantal maanden geleden:
- enerzijds had ik een t-shirt in mijn kast die qua kleur en uitzicht er zo gewoon uitzag, ik wilde het een sjiekere uitstraling geven!
- anderzijds bezig met een innerlijke zoektocht naar een diepere heiliging en loutering in mijn leven

Omdat gij zegt: Ik ben rijk en ik heb mij verrijkt en heb aan niets gebrek, en gij weet niet, dat gij zijt de ellendige en jammerlijke en arme en blinde en naakte, raad Ik u aan van Mij te kopen goud, dat in het vuur gelouterd is, opdat gij rijk moogt worden, en witte klederen, opdat gij die aandoet en de schande uwer naaktheid niet zichtbaar wordt; en ogenzalf om uw oogleden te bestrijken, opdat gij zien moogt.
— Openbaring 3:17-18

Deze bijbeltekst spreekt me al mijn hele leven aan, deze keer opnieuw, alleen groef het dit keer dieper in mij.


Ik leef hier in het zogenaamde ‘rijke westen’. Wanneer ik dan naar deze tekst kijk, dat geschreven werd aan gelovigen, dan is er steeds die confrontatie met mezelf.
Hoewel ikzelf ver van rijk ben in de letterlijke zin van het woord (lol), dan stel ik me toch de vraag zoals de discipelen aan Jezus vroegen bij het laatste avondmaal: “Ik toch niet, Meester?”

Ben ik er zeker van dat dit vers niet van toepassing is op mezelf? —> Ik kan maar beter eens diep in mezelf kijken …

En, … ben jij daar zeker van? ;-)

Doorheen de zoektocht, wilde ik iets gaan creëren met goud. Ik wilde deze tekst tot leven doen komen. Hieronder de verschillende stappen van hoe deze t-shirt geüpcycled werd.

Dank aan Aarke Reniere om model te willen spelen in het kasteel van De Lovie!

Gold - September 2018 - juni 2019 - Studie juwelier - goudsmid

Dit brengt me tot het tweede punt.
In juni informeerde ik naar de studie juwelier - goudsmid. Voordat ik deze opleiding kon aanvatten, moesten eerst heel wat praktische obstakels uit de weg geruimd worden. Maar ik kan enkel getuigen over Gods wonderbaarlijke hand die voorzien heeft.

Wie weet schrijf ik dit verhaal hier later wel neer. ;-) - of indien interesse, contacteer me gerust!

In september startte de opleiding. Ik voel me in mijn sas, ik ben gezegend en dankbaar. Ik geniet volop van ieder moment aan mijn werkbank, of het nu deze is in school of de geïmproviseerde (voorlopig toch) van thuis.

Het spreekt voor zich dat ik hier binnenkort uitgebreider op terug kom. Wie weet, misschien al met foto’s … en eventueel eerste stappen naar een zelfstandige zaak. Dat is althans nog steeds één van mijn doelstellingen.


& the CASTLE - Eind juli 2018: Photoshoot Freddy Macharis

Ik vroeg manlief om af en toe eens verrast te worden.
Antwoord: Ik kreeg een photoshoot cadeau … hahaha

Even kaderen: Weliswaar ben ik het gewoon om mezelf te fotograferen, maar dit is vaak uit noodzaak om mijn eigen creaties op het internet te kunnen plaatsen. Voor de rest blijf ik liever zo ver mogelijk weg van de camera en neem ik liefst zelf positie in achter de lens. Dat voelt ‘O ZO VEILIG’ aan …

Maar dat was buiten Hiskia gerekend …

Ik zal jullie het gegrinnik en het hoongelach van onze privé-foto’s maar besparen. Maar wie echt wil lachen, moet de volledige sessie maar eens bij ons thuis komen bekijken.
— De verhalen krijg je er gratis bij ...

Eind juli sleepten we ons, gelukkiglijk wel samen, richting de fotograaf. We zagen het niet zitten en hadden allerlei vreemde taferelen in ons hoofd zien voorbij passeren.
Maar achteraf gezien is het dikke fun geweest!!

Daarenboven wil ik toch ook wel reclame maken voor deze fotograaf: Freddy Macharis. Een man die het professioneel aanpakt, die een mens op zijn gemak doet voelen en zelfs leuke kiekjes kan nemen van Hizze en mij!

Bovenstaande foto’s wil ik toch even delen, omdat mijn tenue een eigen creatie is.
Een sjiek feesttenue … alsof we zouden gaan dansen ‘in the castle’ …
- blijven fantaseren, wiesje …-

& the CASTLE - Eind september - oktober 2018: pop-up verkoop tweedehandskledij Kasteel De Lovie

Dit brengt me aan het laatste punt van deze blogpost: the CASTLE

DeLovie Kasteel.jpg

De Lovie - the Castle

Vele uren heb ik de laatste weken doorgebracht in dit kasteel. Een paar maand geleden belde Jessica (PeLunca.be) me op om te vragen of ik -de tot dan toe onbekende- Aarke Reniere wou helpen met een pop-up verkoop tweedehandskledij in het kasteel van De Lovie.

Het begon met het maken van flyers en affiches. Mijn -ver weg gestoken- grafische ‘skills’ moesten van onder het stof gehaald worden. En van het één kwam het ander: reclame beginnen maken, oproep voor kledij, uren kledij triëren, het kasteel helpen inrichten, … met raad en daad deze lieve meid bijstaan en hopelijk alles tot een goed eind brengen.

Al wie dit voor de eerste keer ziet na 14/10/18 —> jammer, maar jullie hebben het gemist ;-)

Twee weekends zijn reeds geweest, de laatste moet nog komen!

Bij deze hebben jullie nog een kans om in het komende weekend af te zakken naar het mooie kasteel van de Lovie. De integrale opbrengst van de verkoop gaat naar het werk van PeLunca voor het helpen van de zigeuners in Roemenië. Nu zondag komen Tijs en Jessica ook even hun project voorstellen. Alle updates zijn te vinden op onze facebook-event pagina.

Dan rest er mij te zeggen: geniet hieronder nog van een paar foto’s van de vorige weekends in het kasteel. Ik hoop jullie daar -weliswaar in de drukte- tegen het lijf te lopen.

MERCIETJES!

en tot gauw!