Up-dating ... with the Shepherd

Samen onderweg …

Samen onderweg …

Het is een eind geleden. Ik weet het … Shame on me!!
Even een korte update en belangrijke puntjes:

  • Eind juni ben ik afgestudeerd als juwelier-goudsmid. Binnenkort zet ik het grafisch gedeelte van mijn eindwerk online. Ik heb hier nog wat werk aan, maar het komt spoedig!

  • Begin april startte ik terug als zelfstandige. Enerzijds wil ik een eigen collectie uitbrengen van unieke juwelen in combinatie met geüpcyclede designer kledij. (Misschien zagen jullie al iets passeren met de naam: EL.AGE.EF. Hierover ook binnenkort méér. Ondertussen werk ik al aan nieuwe stukken. De website/webshop volgt.)

  • Anderzijds wil ik als freelancer werken voor een 2-tot 4-tal dagen per week. Mijn laatste werkervaringen zijn terug te vinden op mijn LinkedIn-profiel. Mocht jij me daarmee kunnen helpen, dan hoor ik het graag! Mijn interessevelden liggen in sales, marketing & design, maar ook projectopvolging & calculatie zijn opties voor bouwgerelateerde bedrijven. Of andere mogelijkheden? … verras me, wie weet werken we binnenkort samen … ;-)

  • Ondertussen zijn we ook verhuisd, hierover méér verder in deze blogpost.

  • Weldra voeg ik een extra pagina met eigen recepten toe aan deze website. Verschillende mensen vroegen mij reeds een restaurant te starten: dat komt er niet! Laat me daar even duidelijk in zijn. lol.
    Maar ik zie er wel naar uit om deze zaken met jullie te delen. Sommigen weten dat koken één van mijn passies is, vooral dan nieuwe recepten te creëren en mijn geheime ingrediënt overal te integreren. Zoals ik vroeger ook al meermaals deed, indien iemand graag wil komen meekoken, creatief leren spelen met de liefde voor eten, dan kan ik enkel zeggen: altijd welkom, neem contact met me op.

  • We bevinden ons in een tijd van zomerse temperaturen. Voor zij die op vakantie gaan: vertrek veilig, geniet ervan, laad je batterijen op en kom vreugdevol terug. Voor zij die niet vertrekken: doe hetzelfde, maar blijf dan veilig en vreugdevol thuis … ik wens het jullie allemaal toe!


Zoals ik al zei: SHAME ON ME dat het zo lang geleden is dat ik schreef. Er is ondertussen zoveel gebeurd, zoveel veranderd, dat één blogpost gewoon te weinig is om alles neer te pennen. Dus probeer ik de komende weken wat méér te schrijven. Dit is slechts een inleiding …

Het is vooral een zeer intense periode geweest. Kortweg was het een tijd van een huis kopen, verhuizen, zaak opstarten, school afronden met eindwerk, veel tegenslagen verwerken, maar méér nog: het was waarschijnlijk de zwaarste psychische periode uit mijn leven. Ik leerde mezelf en mijn karakter beter kennen (dit was een hele uitdaging), gepaard daarmee had ik een aantal “dates met the good Shepherd”.
Hoewel ik hierover verder niet te veel wil uitweiden, sprak Hij op een bepaald moment: “Wiesje, you know my holiness, but you don’t my love.” Wat daarna volgde, was een pijnlijke serie van openbaringen over Zijn liefde, hoe diep Zijn passie voor een ieder van ons gaat. Ik heb gevoeld en beleefd … “i'm glad that I knew love - wandering delight and grieve”

Natuurlijk introvert en HSP als ik ben, heb ik de neiging om in dergelijke moeilijke periodes, mij serieus terug te trekken. Mijn omgeving heeft aanschouwd. Sommigen waren op de hoogte, anderen niet. Waarschijnlijk ben ik er nog niet helemaal uit, maar de ademruimte komt beetje per beetje terug. Soit, mocht iemand het hierover vragen hebben, neem gerust contact met mij op … de verhalen blijven stromen…

Deze maanden hebben er wel voor gezorgd dat ik de pen terug ter hand ben beginnen nemen, mijn aangeboren tool om bepaalde zaken te verwerken. Soms openbaar, soms niet. Mijn poëzie en words secties op mijn website zijn ondertussen enorm uitgebreid. lol.

Mocht iemand onder jullie kennis hebben over het maken van VIDEO’S en zin hebben om samen te werken voor het op beeld brengen van mijn voorgelezen poëzie en proza, dan hoor ik het graag. Dit kan/mag bijvoorbeeld met eigen (natuur)beelden of we kunnen ook gewoon de teksten opnemen. Eigen suggesties of ideeën zijn ook welkom ;-)
Hoewel ik besef dat sommige teksten diep gaan, wil ik het op die manier eenvoudig de binnenkamers laten betreden.
— Call to action! thanks!

Hieronder een van mijn laatste gedichten.

Angelrays.jpg

Sealed scrolls - 13866 

Open up my words when i'm gone 
reveal who i really was 
transparent, without covering 
learn from what i lived 
all that happened and is done 

Pain are the ashes of what  
once burned heavily 
my heart is still smouldering
smoking thoughts, a lot. 

Open up the lyrics when i leave 
reveal what has passed
i tell you plainly 
i'm glad that I knew love 
wandering delight and grief

 Joy are the sparkles of what
once lighted heavily 
my heart is still twinkling
glowing thoughts, a lot. 

 Open up the sealed scrolls when i'm dead 
reveal what i left behind
the wonders of the memories
things that once were
and now have left 


Dit brengt mij tot het volgende, zoals ik al schreef, we zijn verhuisd. De aankoop, verhuis, regelingen, … e.d. liep niet van een leien dakje (nog steeds niet - ons huis is trouwens met dakpannen). Maar sinds half juni vertoeven we dus diep in het West-Vlaamse Watou. Een paar honderd meter verder in onze straat, rijd je zo Frankrijk binnen, het volgende dorp is Winnezeele. Ik hou van grensstreken, het gevoel dat je met een paar passen in een andere wereld terecht komt (al dan niet terecht)

Voor zij die ons een bezoekje willen brengen: Winnezelestraat 6 - 8978 Watou is the place to be! Welkom.

Een paar dagen geleden kwam een vriend langs om het kunstenfestival Saudade aan te doen (een echte aanrader trouwens!) Hij vond onze voordeur open, kwam binnen en stond daar dan plots in onze woonkamer. “Wiesje? Wiesje? Halloooo?” … “De deur stond open, dus ik dacht dat ik mocht binnen komen.”
Ik hou van die vrijheid. Ik zei hem steevast: “Ja hoor, de deur stond open. Dit is ons huis, echter is het niet voor ons alleen, de deur staat open voor wie binnen wil komen.” (Leven we niet allemaal te veel op onze eigen planeet? … Ik moet spreken, lol). Ik heb het huis ‘the shelter’ gedoopt, het zal zijn naam met trots en waardigheid dragen. Integer als het is …

Wat ons opvalt is de vriendelijkheid van de mensen hier. Als rasechte Ieperling was het een ver-van-mijn-bed-show en ‘not done’ om me ooit in Poperinge te vestigen. Toch voelen we ons hier enorm welkom, zouden wij dan niet hetzelfde tentoonspreiden?

Hieronder zicht op ons naburig dorp Winnezeele, waar we gisteren even doortrokken.

Winnezeele.jpg

Voila, een korte inleiding tot de volgende blogposts die eraan komen. Delen mag, commentaar geven ook, … of wat verder snuffelen op de website, even langskomen, … of gewoon zijn.

Ja, ‘gewoon zijn’ is het belangrijkste.

Tot gauw, greetz w

Be strong enough to let go & be wise enough to wait on your promises.